Gemensamma utrymmen

Gården

Vår stora innergård är en stor tillgång för oss i Brf Kroken 4. Gårdens bord och stolar är fria för alla att använda. Vår och höst städar vi gemensamt och på vårstädningen hjälps vi åt med plantering av blommor. Är du intresserad av att köpa in blommor eller har några andra idéer på hur vi kan förbättra utemiljön, tveka inte att höra av dig till styrelsen.

Gården renoverades 2011 och i samband med renoveringen lades värmeslingor under gångstråket på gården. Detta betyder att vi inte behöver skotta gården för att komma ut på vintern.

Grill

Grillarna är gemensammma och det är fritt fram att använda dem. Tänk på att städa efter er och att lämna allt i samma skick som ni själva vill finna det. På grund av brandrisk är det inte tillåtet att grilla på balkongerna.

Soprum

Avfall lämnas i föreningens miljöstuga som står på innergården. I vår miljöstation sorterar vi hushållssopor, matavfall, glas, metall, plast, pappersförpackningar, tidningar, glödlampor, mindre el-avfall och batterier. Tryck ihop och vik gärna kartonger och liknande så tar de så lite plats som möjligt i kärlen. Är kärlen fulla så vänta några dagar eller gå till Återvinningsstationen på Östgötagatan 97. Vi ber er att sortera matavfallet i separat papperspåse då det ger en lägre sophämtningskostnad samt bidrar till en bättre miljö.

Du kan även ladda ner mobilapp för källsortering från Suez här.

Grovsopor

Vi har inte plats för eller hämtning av grovsopor i vår miljöstuga.

Två gånger om året, i samband med gårdsstädning, beställer föreningen hämtning av grovsopor och större elavfall så förvara gärna sakerna i ert förråd till dess. Ni kan även själva lämna dem på en återvinningscentral, t.ex Östberga återvinningscentral vid Årstafältet.
OBS! Det är inte tillåtet att ställa skräp och annat i förrådsgångarna relaterat till brandrisk. Det får inte stå något på golvet i soprummet, följden blir att soporna inte töms då de som hämtar flyttar inte på saker som står i vägen utan lämnar då kärlen utan tömning.

Elektronik av större storlek kan lämnas till Stockholm Vatten och Avfalls Mobila miljöstationer som kommer till vårt område några gånger om året.

Julgranen kan du lämna till återvinning på flera ställen på Södermal och karta finns här www.svoa.se/jul

Cyklar

Många har cykel och använder den dagligen. Tyvärr har vi inget cykelrum utan cyklar förvaras på gården och ska ställas i cykelställen som köpts in av föreningen. Försök att hålla ordning så inte cyklarna tar över hela gården. Av brandsäkerhetsskäl är det inte tillåtet att ställa cyklar och barnvagnar i entréer eller trapphus.

Tvättstugan

I källaren i gathuset finns vår tvättstuga. Vi har två stora tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Tvättstugan disponeras alla dagar klockan 07:00-22:00 i tretimmarspass. Efter det att ditt pass är slut kan du nyttja torkrummet ytterligare 60 min in på nästa tvättid. Om du inte kommer i tid till din tvättid kan den tas över av annan efter 30 minuter.

Tiderna bokas med elektroniskt bokningssystem från BOKATVÄTTID.SE.
Med bokningssystemets app kan du boka, köa och avboka tider via mobilen var du än befinner dig. Ska du inte använda en bokad tid så avboka gärna så någon annan kan boka in sig.

Saknar du smartphone så finns självklart även möjlighet att boka via nätet på hemsidan www.bokatvattid.se eller på den digitala bokningstavlan som finns uppsatt vid tvättstugan. Du använder ditt lägenhetsnummer samt pinkod för att boka, behöver du ny kod så maila till info@bokatvattid.se eller kontakta Styrelsen.

Kontaktuppgifter för felanmälan till alla våra samarbetspartners finns här.